• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Библиотеки за Pro 100

  • Автор на темата matrix
  • Започната на
мерси, колега
смятам да направя при мен папките на български.тъкмо ще ги съгласувам с коцето.
ама какви текстури има съответно в тия папки:гръб,кантове,корпус,кухненски гръб,лице,работен плот? в смисъл не като файлове какви са, а защо така са разделени? на лице и корпус, на кухн.гръб, гръб или задна стена кантове? заради свойства ли? и въобще кой какви производители на пдч да кажем е сложил? напимер егер, габровница,кроношпан, орма и така нататък и оттам да видим поне основните производители да изравним.например ако егер имаме всички то и файловете много лесно ще обеняме проекти на мебели като ги правим с общия ни материал.
 
Писал съм една програма на C# за смяна на цветовете в про100 и тя гледа в тези папки. Съответно всички шкафове в библиотеката при мен гледат в тези папки също.
Ще пусна програмата във форума скоро, искам да я преработя малко и да се доразвие.
 
ок, мерси за програмата.ами за да работи тази твоя програма трябва да имаме такива папки или се настройват? и съответно за материала например егер ли имаш или кои производители? ами тогава ще изчакам програмата ти и тогава ще уеднаквявам папките, въпроса е еднакви текстури ли си сложил в тях? например в корпус и лица, кухнески гръб?
 
Във всяка папка съм сложил по един default.bmp файл и про100-то ги гледа.
Иначе текстурите всеки си ги слага в определена папка. Идеята ми е, когато се избират цветове за проекта програмата директно ги копира от папката с текстури в папката в която гледа 100-то. По този начин, като се строят моделите за библиотеката, те гледат в една и съща папка и една и съща текстура. Така не трябва да са еднакви текстурите на всички и всеки може да си зареди негови.
 
Здравейте,след като ми пасна програма за разкрой,сега реших и да пробвам Про100 за визуализация.От първия пост я изтеглих,понеже е на бг,сложих в същата папка и библиотека,но след пускане на програмата всичко е празно,тоест липсват мебели.Пробвах и с руската + професионалната библиотека,но и там същата работа.Явно е,че аз бъркам някъде.Някой ако може да ме упъти,мерси
 
Добре,открих от къде се настройва пътя до папките,в подменюто се намира.Утре ще я разучавам,че сега малко им обърках местата,на кухните съм сложил вани.А и като цопнах една входна врата ми се появи легнала,не знам защо,не съм пипал настройки.
 
Оправих папките.На няколко урока гледах,че библиотеката е изкарана вдясно на екрана,а аз е вадя от менюто.Въпросът ми е как мога да я изкарам отстрани?Мерси

П.П.Забравих и да питам от кое меню се сменят цветовете?
 
Последна промяна направена от Модератор:
Така,намерих къде са цветовете(в Материали),задавам пътя,но в менюто не ми излиза.Само трите ми излизат Мебели/Елементи/Друго.От някъде другаде дали могат да се извадят цветовете?
 
Не си задал правилно пътя и затова не се вижда при теб.

Ето при мен как е, но пътя при теб ще е раличен. Зависи къде си инсталирал библиотеката.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Не си задал правилно пътя и затова не се вижда при теб.

Ето при мен как е, но пътя при теб ще е раличен. Зависи къде си инсталирал библиотеката.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Абсолютно същото е при мен,просто не е в "C" а в "D",но в менюто ми излизат само трите опции.Довечера ще прикача и снимки,може някой символ да съм объркал.А как мога да изкарам библиотеката отстрани?
 
Back
Горе