• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Библиотеки за Pro 100

  • Автор на темата matrix
  • Започната на
Благодаря,аз бърза работа нямам,понеже все още се уча.Ще следя темата.Дано да се комплектова наша добра библиотека,не че на руснаците не става,ама има много дублирани и излишни работи,които може и да не се ползват или заменят с други.Ще очакваме бг библиотека.Поздрави
 
Забелязах, че във версия 5.20 оригиналната библиотека е по-обрана, поне спрямо тази която вървеше със 4.28. Поне на пръв поглед, защото с новата версия съм от няколко дни и нямах време да разгледам всичко. Но и аз рядко я ползвам, защото обикновено си чертая всичко сама. С изключение на някои от декорациите, че за тях все не остава време. Но с удоволствие бих споделила някои от моите проекти, стига да са ви от полза.
 
Аз също драскам на ръка,но ми е интересно и искам да науча поне основните неща.А и е по-представително ;)
 
програмата си работи с или без библиотеки.тука смятахме да си правим бг библиотека, но чакаме нашия модератор коцето обеща да сподели някакъв софтуер за смяна материалите.така че скоро се надявам да си съберем една библиотека.за начало еднакви папки и материали пък после и шкафове всякакви.да изчакаме още малко и ще се договорим какво да правим.

Здравейте,нещо да се чува за наши библиотеки?Тоест дали има напредък?Коцето май трябва да каже,ама ако някой друг има нещо подбрано,окомплектовано,ще се радвам да сподели.Мерси
 
То по добре хвани и почни леко по-леко да си създаваш шкафове с които работиш става лесно.
 
Ами дайте материалите да оправим.как и в какви папки да са?
 
Първо да създадем папка кухня.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

 
То папка материали е много обширна в нея трябва да има: папка за плотове папка за плочи ,папка за метал, папка за цветове на стени и тн. Моята папка с материал е около 2гб.
 
Според мен трябва да започнем като в руските форуми. Във файла да се поставя папката с дадения материал и човек сам решава каде щего пстави в неговите файлове.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
ами

е дал пример на папките в Библиотека/Мебели така че дайте и ние да си направим там такива папки.по важни обаче са материалите.или като руснаците трябва да си добавяме текстури в прикачените тука файлове или да са ни еднакви материалите.ама при един по голям проект трудно ще се добавят всички текстури, а и програмата ги търси като път към файла.така че как ще е най добре да го направим? а също коцето е добре да каже неговата програма, която я чакаме, как работи с материалите и дали скоро ще е готова та ако почнем с библиотеката после да не трябва да я правим наново?
неговата програма позволява да се сменя материала и не знам какви настройки има.
 
Ами трябва да започнем от някъде.Нека да караме стъпка по стъпка.Сега трябва да делнем само файловете в готовите папки или трием всички папки и създаваме нови с бг имена и слагаме вътре файловете?То и трябва да го започне и обясни човек,който е наясно,че аз все още се уча.
 
Ами трябва да започнем от някъде.Нека да караме стъпка по стъпка.Сега трябва да делнем само файловете в готовите папки или трием всички папки и създаваме нови с бг имена и слагаме вътре файловете?То и трябва да го започне и обясни човек,който е наясно,че аз все още се уча.
Няма нужда да се трият папки и там подобни. Можеш да си правиш колкото си искаш библиотеки, просто после им показваш пътя от самата програма. Дори можеш да имаш няколко Про100-та с различни библиотеки. Аз имам три + тази 5,40 за оразмеряване.
 
ама при един по голям проект трудно ще се добавят всички текстури
Значи ако целта е да се прехвърлят цели проекти да, то тогава всичко трябва да е клонирано. Което даже пак няма да е 100 процента сигурно, поради една причина и тя е, че все някой ще намери след една или повече седмици нещо ново да си добави като текстура и волно или не ще има разлика.
Но то цели проекти няма нужда да се споделят. Целта според мен е да се създадат корпуси с дебелина 18мм да са с бг наименования пр. страница, рафт,тн. да са верни размерите за да се получи и самия разкрой точен, после всеки може да си подреди корпусите и да се получи проект.
Примерно аз съм направил един шкаф иго споделям ,то за самия шкаф чак толкова текстури не трябват . Текстурите трябват за елементите.
 
Последна промяна:
Back
Горе