• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Изработка и монтаж на кухня

vision of life

Член на екипа
Приятели
Преводачи
Регистриран
9/3/12
Постове
5,051
Резултат от реакция
1,777
Местоположение
България
Ако решим сами да си правим кухня, за да спестим някой лев и да научим нещо ново, трябва първо да уточним модела. Някой от шкафовете може да си ги купим готови, дори може да ги преправим, като им добавим някой друг рафт или извит плот. След това даваме чертежа на някоя доказала се мебелна фирма, за да ни нарежат материала на детайли, да ни го кантират и разпробият за мнификс ако искаме. Канта е с различни дебелини. 2мм се използва за врати и плотове на маси, бюра, горни плотове на шкафове и др. По-тънкия кант се използва за корпусите. Вземаме вече нарязаните и кантирани детайли от фирмата и започва подготовка за сглобяване. Вземаме детайлите шкаф по шкаф, за да не се бъркаме къде какъв обков ще има. Започваме с разчертаването на страниците за плъзгачи (ако има чекмедже), за рафтоносачи, за плотове и цокъл (при долен ред). После сглобяваме с винтове или минификс, ако са пробити детайлите. Разпробиваме отвори за пантите на вратите със специално свредло ф35 мм. на 6 см. от края на вратата до началото на отвора. Слагаме пантите и окачваме. Ако сглобяваме с видии, те трябва да бъдат 4 х 50 мм.

Ето един за обков.
 
Монтаж на кухнята

Монтирането започва от ъгловия шкаф на долния ред (ако има такъв) и след това останалите шкафове наляво и надясно от него. Изрязваме мивката (която монтираме веднага) и котлоните (които монтираме накрая, за да не ги нараним) в плота и го захващаме с винтове през горните парчета на шкафовете. Преди това обаче монтираме и гърба (където ще стъпват гориня ред шкафове) с винтове към плота. Горния ред също се започва от ъгловия шкаф и после останалите. Идва ред на монтирането на водобранната лайсна, която се закрепва с винтове (3,5 х 18) към плота и отзад се поставя силикон. Монтираме фурната, котлоните, аспиратора и др. такива. Поставяме дръжките.

Ето едно видео за монтаж на кухня.

Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете
 
  • Харесва ми
Реакции: shay
Разкроявам си плоскости на няколко места, но никъде не ми разпробиват за минификс?
Може ли да ми пратите координати на някой, който разпробива за минификс, рафтове, панти и други.
 
За кой град става въпрос?
 
А да предложите някакъв кондуктор за разпробиване отворите за зглобките
 
Какво значи "кондуктор"? Шаблон ли е това?
 
да, колегата пита за шаблон. имаше диблачка някаква в бриколаж, която беше много удобна за пробиване в канта на детайлите. все още не съм я купил.
Трябва да сте регистриран за виждате видеоклиповете


хетих също имат шаблон
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения


проблема е точно канта да можеш да пробиеш, че при някои пдч по рехави в канта не става хубав отвор.
за масив съм си взел така наречената чертилка, с която си бележа точно детайлите там, където трябва да са отворите.
 
горе на линка посочих точно кондуктор - режещите инструменти са вградени и се пробиват едновременно и за винта и за гайката с едно закрепване.
въпроса ми е защо е нужно в случая да се сглобява с минификс - той е приложим и има смисъл при сериини производство при които се олеснява транспорта като обем и самата сглобка на място от самия клиент. Нито е по-хубаво , нито е по - здраво.

За случая на колегата винтове и дибли е по-точно, по-лесно и по-ефтино. Но той си решава.
 
И аз предпочитам винтовете и диблите.
 
Back
Горе