• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Настройка на Базис 8 и създаване на библиотека за програмата

виж на МДМ и на блум обкова- там има много неща

***Скритото съдържание не може да се цитира.***

виж и тая панта
Благодаря в мдм много от нещата ще ми е от полза, но там панти не можах да намеря. В блум пък ми инсталира файлове в wrl формат, тях как мога да ги ползвам? А пантата на блум който си споделил се поставя,благодаря.
 
Да аз почнах да сортирам обкова, тези който ще използвам ги копирам в една оделна папка.
 
Може и като фрагмент да ги съхраним,но има и още един вариант
 
да, и така става да се слагат модулите.
за блум и wrl - в момента пробвам да вържа и диналог към базис.преди време ги бях вързал, но засега не става - не се предават в базис авентосите и другия обков на блум, които са в wrl формат.така че трябва да сложиш и диналог, в диналог проектираш корпус и слагаш врати и чекмеджета и всякакъв обков техен - авентоси и различните видове чекмеджета.диналога ти дава отворите за техния обков, а като го вкараш корпуса в базис му слагаш кантове на шкафа, после и обков на самия шкаф.
така че ще си поиграеме още с базис....
 
с блум и диналог се справих, но и трябва базата да се обнови - освен wrl файловете има и за базата файл dbf.той трябва да се разопакова в папката на базата.в новия файл май са и материалите за обкова на блум.
а още един път за настройките, за да се виждат моделите на блум диналог:

1. Намерете папката Dynalog. В нея има папка Dynaplan.
2. В нея направете папка wrl.
3. И в нея разопаковайте всички файлове *.wrl от Диналог.Те са в архив в папката Dynalog\Pbilder\CAD
4.После и настройте път към файловете в базис за импорт от динаплан и посочете C:\Program Files\DYNALOG\Dynaplan

Има един проблем обаче - в новата обновена база трябва парола, а ние я нямаме! излиза че руснаците като са добавяли материалите за новата база и са добавили текстури егер няколко и кантове и други неща са си добавили и потребители - администратор, наталия некаква и още един, а за администратор или да правиме промени в базата трябва парола! така че не си слагай диналога - без нова база няма да работи базис 8, а с новата база няма да можеш да я променяш.
 
Или трябва да си обновиме базата първо с dbf файла и тогава да импортираме от диналог нещата?!?ще пробвам на друг комп да обновя басата с мдм и хетих даже че и с блум и да я сложа пак на тоя комп.а довечера малко горни шкафчета ще направя за кеф.
 
долни,горни и колонни- руски!


за диналог ще направя по подробни обяснения.самите материали от базис не са нужни, вземат се о т диналога.
сега ще пробвам в базата ни да сложа хетих,самет,мдм и блум от dbf и да я вкарам на другия компютър,където е инсталиран и блум диналог.
 
Последна промяна направена от Модератор:
eто филмчето.към тия ще добавя и останалите неща и ще ги събера на едно място.
 
Последна промяна направена от Модератор:
това е папката базис 8 в документи с фрагментите, база, фурнитура и останалото.утре ще добавя и други неща и да видим как ще ги настроим и сортираме.
 
Последна промяна направена от Модератор:
с диналога голяма играчка. сложил съм към базата и към библиотеката файловете мдм, самет, хетих и блум.
има ги в базата - база на материалите съм я кръстил по български.
с диналога обаче проблеми - уж настройките са добре, редактира се изделието, ама не мога в базис да му сложа обков.дава грешка че некъв файл от фурнитура папката хетих не може да се отвори и той наистина не се отваря, ама защо го търси въобще? аз съм вкарал шкаф от блум диналог, не от хетих!?!?
иначе библиотеката излиза, повтарят се нещата - например дръжки има на много места, трябва де съберат по някакъв начин и може и папките да са на български имената им.въобще трябва си сортиране и изтриване на излишните работи.има ги един път във фрагменти, друг път във Фурнитура и въобще е каша.

ето грешката, има го файла ама не се отваря.

а тука трябва да са файловете от диналога , като папката Pool не е нужно да се пише
 
Последна промяна направена от Модератор:
грешката не беше свързана само с блум импортираните детайли, а и въобще не искаше да слага обков на никои модели.наложи се да изтрия изцяло хетих от базата с материали и от фурнитура - жалко за пантите и другите неща....може би трябваше да изтрия само някои работи, а не всичко от хетих ама го изтрих вече всичко и сега вече си слагам обков на изделията , като от диналог ги разрушавам първо.не съм пробвал без разрушаване и след разрушаване ако ги обединя пак в блок ще се редактира ли в диналог, с или без поставен обков в базиса!?!?
насторйките накрая излязоха тези, мисля че в базис са объркали пътищата, ама при тия настройки се показва обкова и се редактира.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения

така направих бг папки и в тях ще сортирам нужното, за да са ми папките по български.още не съм решил например самет и други производители как да ги направя - отделно папка самет и в нея подпапки или във всяка от бг папките да пиша самет и там нейните изделия...
 

Прикачени файлове

  • папки.jpg
    папки.jpg
    94.6 KB · Прегледи: 17
Здравейте вече съм на линия,заради снега имахме проблеми с нета та сега вече всичко е наред.Заради нета пропуснах някой неща и сега не мога да разбера какво трябва да направим последно,ще инсталираме ли диналог или ? Можеш и на ЛС да ми обясниш Goroberto. Изтеглих моделите утре ще почна някой да ги редактирам. Също така и папката на базис изтеглих,какво ще правим с нея да я ще заместим с нашите папки ли ?
 
Качих и горните модули приемам всякакви забележки :)
 
Последна промяна направена от Модератор:
Back
Горе