• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Настройка на Базис 8 и създаване на библиотека за програмата

ами с две думи - пиграх си доста с диналога докато стане и да могат да се вкарват моделите в базис с обкова им и да могат да се редактират.на филмчетата показвам настройки на папки и пътя на файловете.има нещо сбъркано според мен, ама така работи.така че си свържи по тоя начин диналога, той сиима вътре wrl файлове, разархивираш ги в направена от теб папка wrl.
това което съм дал е моите папки с обков и материали на хетих,мдм и самет.отделно всякакви там и мои фрагменти има.но ми даваше грешка при поставяне на обкова заради един файл от хетих и заради това изтрих базата в моите материали и от фурнитура също махнах цялата папка хетих.пробвай при теб има ли такова нещо като тая грешка с обкова.въобще трябва да вкарваме модел от диналога, да му се вижда обкова и да може да го редактираме пак в диналог, а в базис да сложиме кант и обков на самия корпус.пробвай това всичко.
накрая показвам и български папки и в тях смятам да добавям фурнитурата та да си е по български - от руските папки в тия българските ще ги слагам.ако си съгласен така да ги групираме папките по български.после и обкова, който се прави с отвори без 3д тела ще го направя на български - няма шкант а дибла, евровинт, шуруп е винт, петля е панта и така.знаеш че в базис има произволен и параметричен обков.та първо единия - параметричен май беше ще го направя на български, после вече и от всички тези неща, които съм дал ще изхвърлиме ненужното и другото пак на български ще го съхраним като му смениме името.не всичко се отваряше в народния ни базис та съм проверявал нещата едно по едно, може и да съм изпуснал нещо - ако при вкарване на фурнитура ти дава ошибка в структура файла или го изтриваме, или пробваме по друг начин да го вкараме и съхраниме наново.
 
Колеги Базис може ли да прави и някакъв вид работни чертежи, например в PDF или в JPEG да можем да погледнем и ние какво правите. Ако не ви затруднява де.
 
прави работни чертежи.ще го видите и вие.утре че сега отивам на работа.
 
не разбрах колеги какво мислите по следния въпрос с превода на папките и съответно фурнитурата и фрагментите.така показаните имена на папки харесват ли ви? промених и параметричния обков на български в базата.има ли нужда чак всичко в спецификацията да е на български? или само детайлите за разкроя, а винтове, дръжки, водачи панти може и да са на руски?
в момента сортирам в български папки фурнитурата, после и фрагментите.може и да им смениме имената на български но има ли нужда от това?
колега, горните шкафове няма окачвач.имам от тоя регулируемия.ама търся такъв за мене. при него отворите за винтовете и дюбелите не са важни и вкраен случай може сам да го направя - само пластмасовата кутия де.
Трябва да сте регистриран за да виждате изображенията

не че е проблем ама си кажи мнението за обкова на български и после ще продължим библиотеката с шкафове.да не се налага заради руския обков да преработваме шкафовете.и какво направи с диналог? всичко наред ли е?
 
Последна промяна:
това свърших днес - добавих в базата някой крепеж на български, в бг папките сортирах едно по едно нещата във Фурнитура, има още доста които не съм сортирал, фрагментите не съм ги почнал още, в инструмента крепеж параметричните ги направих на български, направих и фрагмент окачвач от типа L-носач като има и ляв и десен и така.ето видео на нещата.очаквам вашите отговори кво и как ще правим занапред.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Така аз съм съгласен с превода. Един път ще го направим и то да е като хората после да нямаме главоболия. Но има много не нужни работи трябва да изчистим някой неща.Например има обкова на блум,хетих,мдм,самет а вътре в папките е още по зле,хиляди панти стяжки и т.н,не може да ползваме Пантите на всички производители,защото ако почваме да сменим обкова за клиент голяма каша ще е.Единия модул ще е с панти на самет другия на блум третия на друг.Най добрия вариант е да изкараме от всички панти по една,смисъл да има панта с име Панти покрит кант,панта на 90 градуса и т.н а вече кой с каквито панти работи тях да използва.

За чекмеджетата можем да използваме на всички производители обкова. Малко трудна ми се вижда тази задача за сортирането, но както казах един път ще го направим.

Някой с други предложение???
 
ами с фурнитурата почти свърших, трябва да се прегледа в процеса на работа.местя един файл от една папка в друга и ги сортирам.но наистина има всяккави неща, части от еди какво си, да не говорим че имам още доста фурнитура която не съм я вкарал в библиотеката.предлагам да сложим бг имена на най използваните, а другите може да изтрием или сортираме по папките да ги има за всеки случай.особено дръжките са много.давайте идеи, при мен взех имена на папки от кент импекс каталога че го имам вкъщи.ама има крачета мебелни, пластмасови крачета, алуминиеви крачета и така нататък и ако може да го разгледате и да дадете предложения.после и с фрагментите е същото, но пак ще сортираме нещата и което трябва ще бъде на български.
модула смета е работещ но за другата версия на базис 8.така че не смятам в базата да вкарвам цени на нещата, мисля че няма смисъл.все пак да променям групите и нещата в базата много не смея, трябва да почета малко ръководството за базата.предлагайте и вие какво да правим.сега като свърша с фурнитурата ще ви я кача, дотогава не правете шкафове .който иска да участва в сортирането нека да пише за да знаеме и да се изчакваме.
 
предлагам засега само да сортираме фурнитурата и фрагментите. не знам още как стоят нещата с материалите в базата за тези неща.защото всяко нещо от фурнитура май го има и в базата, ако е от самет, мдм, блум и хетих.за останалите трябва да се види как стоят нещата.ще прочета ръководствата.така че мисля че основните параметрични може да се променят без проблем, а това е основния обков.имам предвид тези.а за тримерния ще видим....
 

Прикачени файлове

  • 2.jpg
    2.jpg
    59.3 KB · Прегледи: 14
има и други настройки - на самата програма, на чертежите и спецификациите и така нататък.особено за работните чертежи трябва да си поиграем да ги направим добри , а не да ги редактираме ръчно после.
 
ето примерни настройки за чертежи и сецификации и един примерен чертеж.както виждате е претрупан, много неща са излишни и трябва да ги махнем.
 

Прикачени файлове

  • 00.jpg
    00.jpg
    107.6 KB · Прегледи: 19
  • 001.jpg
    001.jpg
    114.5 KB · Прегледи: 19
  • 0011.jpg
    0011.jpg
    34.5 KB · Прегледи: 20
Back
Горе