• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Образуване на крайна цена на дадена мебел

Ivanov.S

Потребители
Регистриран
27/11/14
Постове
2
Резултат от реакция
1
Не видях да има подобна тема и затова пуснах тази. Ако съм объркал мятото, моля модераторите да я преместят където трябва.

Интересно ми е, а предполагам и за другите потребители ще е заинтригуващо, как се образува крайната цена на дадена мебел? Няма значение дали е гардероб, кухня, легло. Каква е схемата по която се прави цената. Колко надценка(труд) се калкулира за изделие? Мисълта ми е за поръчкови мебели.
 
Последна промяна направена от Модератор:
Различните фирми по различен начин си правят калкулациите. Някои смятат на линеен метър кухните, в което влиза материали и труда.
Аз примерно за дадено изделие смятам материала, обкова, канта и приблизително още толкова труд.
 
един вид материалите х2, това за всички мебели ли важи или само за тези от ПДЧ
 
един вид материалите х2, това за всички мебели ли важи или само за тези от ПДЧ

За тези от пдч. За изделията от масивната дървесина трудът е в пъти повече.
 
Аз бих искал да коментирам с някого за ценообразуването. Напоследък мисля да променя политика с ценообразуването,но не знам точно как.От 15 години както сме почнали до сега смятаме на Кв.м. И при някой изделия странни цени се получава. Ако може някой да ми дава идей,как точно се смята материал+труд+% ще съм благодарен. Може и на лично съобщение .
 
Кухните специално може да ги смяташ на линеен метър. Така може да кажеш приблизителна цена на клиента, веднага като вземеш размерите. Другите мебели като имаш цената на материалите и го смятш Х 2 без транспорт, пренасяне и др. такива.
 
Кухни на линен метър за ориентир, гардероби и други, или всички материали по 2 или само плочите по 3, но точна формула на дали някой би споделил защото коефициента труд е различен за всеки майстор и населено място в което работи.Аз лично не смятам по нито една от горе посочените формули, имам си таблици по кото сформирам цените.
 
Да.в различните срани от страната различно се калкура цената, нямам предвид да ми кажете вашите калкулации.Примерно както казах при мойте сметки на кв.м един гардероб от 10кв.м прави 450лм примерно,да но аз ако имам поръчка за тоалетка от ,които се състои от 4 чекмеджета и излиза 2кв.м х 50лв примерно 100лв само материал бзз обков,а същото шкафче с3 рафта на съчата цена какво правя. При положения ,че чекмеджетата отнемат по-вече време за изработка. Аз не искам да конкурирам никому,на против ,струва ми се че евтено работя :)
 
Забравих да кажа по-горе, че за чекмеджетата се слага цена на бройка отделно. Примерно 4 бр. по 30 лв.
 
Здравейте и Весели празници Ви пожелавам.Наистина си зависи от населеното място както и от конкуренцията.Има общо взето два начина за калкулиране на цена.На линеен метър и на процент.Линейния метър е добре,но за кухни,виж за шкафчета,гардероби и отделни компоненти не става.И заради конкуренцията вече цената става плаваща.Иначе под 700-800лв на л.м. си е на загуба.А на процент от материалите беше 100%,но вече се намира и на 80-70-,дори и 60%.Така,че зависи в кой район си.Колкото до единичните бройки и ремонти,там си е до някаква договорка,но винаги има ощетени.
 
Back
Горе