• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Образуване на крайна цена на дадена мебел

1.6 твърдо на всичко! В редки случай 1,8 според сложността на изделието!Задължително добавям транспорт и разтоварване! Надолу няма смисъл ! Остават притесненията и хамалогията! Все пак не го правим само за прехраната и разходите а искаме да инвестираме в машини който имат разходи и амортизация! Честита Коледа на всички !
 
А мен ми стана интересно разтоварването как го смятате. На линеен метър ли?
 
За разтоварването си има цена за час като във Бургас започва от 20 лв за започнат час
 
Всички материяли смятам +рязане и кантиране(нямам циркуляр и кантираща) и върху сумата слагам 70% труд
 
А мен ми стана интересно разтоварването как го смятате. На линеен метър ли?
Отново е относително.При едните си влиза в цената на поръчката,както и транспорта.При други в рамките на града е безплатен транспорта,а извън града е 2-2,50 на км.Качването е 20лв на етаж,ако липсва асансьор (включва и договорка).При трети транспорт в града е около 30-40лв и качване 50лв на човек(обикновено са двама).
 
А мен ми стана интересно разтоварването как го смятате. На линеен метър ли?
Стандартно съм заложил 40 лв на човек! Но ако има плот над 3м или етажа е над 3 без асансьор нещата се променят! Обикновено не го коментирам за да не дразня клиента! Давам пакетна цена ! Веднъж бях калкулирал плъзгащ гардероб със стандартно разтоварване но когато отидох за размери се оказа че обекта е 7 етаж и естествено освен рафтове и чекмеджета всичко трябваше да е на ръка! Вратите бяха 3бр с огледала по спомен 2400/1100 (избягвам да правя гардероби над 2500мм) !Естествено споменах че цената за разтоварване ще е друга и настанаха споровете! Ама те всички правели транспорта и разтоварването безплатно! И дойде любимия ми момент в който се извиних и си тръгнах ! От тогава винаги питам за етаж и асансьор! Забравих да спомена цената която исках 170лв+80стандарт =250лв!
Не го пиша за да настават спорове и упреци!Да за някой може да се виждат много,но със сигурност няма да знае какво е дископатия и всичките дарове от тази работа! Много искам хората да оценят труда ни и да разберат че безплатен обяд няма!
 
Абсолютно си прав не трябва да се подиграваме с труда и хамалогията на хората.
 
Забелязала съм, че българина, когато трябва да плаща за труда на другите все му е скъпо, но когато на него трябва да му се плаща, реагира най-често "Оу, луди ли сте, за тези пари няма да мръдна от дивана":)
 
Кой как си определя цените ? Мебелист на свободна практика , мебелист бичещ частно,шеф на малка фирма с 6 човека ... ?:)
Колко пари трябва да взима човек за да живее нормално , колко пари трябва да взима един майстор мебелист , колко пари трябва да взима един оператор на машина , какъв джип трябва да кара шефа на малка фирма ? Колко пари струва да си даваш здравето да "влачиш" по етажите или да монтираш в не отопляемо помещение зимата .
Много са въпросите , а универсален отговор 'ТЦ'. Иначе най - елементарната сметка е х2 , но тази сметка е по - скоро за хората дето си слагат еФтин обков :съчмен водач , амортисьор от 2 кинта и панти задължително по -евтини от подобие на кафе от уличан автомат . Не ме разбирайте погрешно , всеки има право хляб да яде , но малко ми се губи смисъла да правиш мебел по поръчка и да търсиш най - евтините варианти за обков . Съвсем скоро гледах една кухня "по поръчка" , вратичките кантирани с 0.8 ...чекмеджета с ролкови водачи от 2.5 е малко ми се губи смисъла..
 
Ами не е точно така.Мебели по поръчка е за хора, които не искат стандартните от магазина.А колкото до по евтиния обков,там се гони цена, отново по желание на клиента.
 
Back
Горе