• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Образуване на крайна цена на дадена мебел

Като мери по стената се получава застъпване на шкафовете отляво и отдясно в този случай. Мери ги по стената, а от тези в средата вади от двете страни по 60 см.
Най-правилния вариант, според мен
 
Най правилно да мериш по шкафовете.Много колеги за кухня смятат линейни метри по неква цена.Стените ти трябват за проекта,после мериш само шкафовете.Така няма презастъпване!
Въобще всеки е свободен да си смята цената както иска.На един руски известен форум даже един беше сложил и в цената отиване и връщане 500 км отиване и още толкоз връщане с нощувка щото някъв механизъм в техния град го нямало и трябвало да ходи до голям град на 500 км и да го купи...
На човека му струва толкоз и такава цена предлага.
Стига клиента да е съгласен.Един познат работи така - колкото струват материали и обков и въобще всичко като себестойност го умножава по две.Работата му струва колкото себестойността на поръчката.Всеки сам си решава каква оферта да предложи.
 
Общо взето и аз така правя,ама когато е много скъп материала примерно акрил и обкова намалявам , защото цената става фрапираща според клиента на мен ми малее.
 
защото цената става фрапираща
Няма как да намаля от личния ми труд! защото клиента си е избрал по скъп материя. То при акрила всичко е скъпо. Не дай си боже, ако трябва да се купи нова плоча поради грешка или пък препръскване ! Защо трябва да си обезценяваме така и не дооценения труд. А в крайна сметка лукса се плаша като данък лукс. Защо на обикновения материал взимаш повече? И какво се получава в крайна сметка пак обикновения човек е прецакан. Защо,защото поръчва по евтин материал ,а по платежоспособния от където и би трябвало да се изкарат и повечко пари какво става? по богатия плаща по-малко. Цялата държава е устроена така всичко пада на дребния платец.
 
Цената на материалите х π крайна цена към клиент. Така смятахме преди време в Булдекор. В сегашната компанията в която работя ценообразуването е много детайлно и на няколколко пъти пробвахме да видим колко е остердненият процент/съотношение към материалите и беше много близо до π...
 
Здравейте,
Повдигам темата, понеже един колега тези дни ми каза, че съм бил работил евтино.
И аз както повето от вас си смятам всички материали и обков и множа по 2... в някои случай мога да сваля малко до примерно х1.8, но според колегата, който смята на линеен метър това било евтино.

Има ли някакви новости около сметките, които съм пропуснал?
Имам си машини и цех под наем, а също си плащам данъците и осигуровките.
 
Здравейте за един приятел питам :)
Ако материала ви е подложно пдч -2бр -90лв или материала ви е на егер 1344 2бр-687лв при едното имаш труд 90 а при другото 687 ли .
Правилно ли съм разбрал формулата ви ?
 
Ако материала ви е подложно пдч -2бр -90лв
Не е сериозно да се предлага подложно ПДЧ. Ако все пак някой се е сдобил с подобен тип материал, то канта няма как да е цена като подложната плоча. Щом пристъпва към подобен тип материал, то тогава явно ще си извършва самостоятелно услугата за изделието. Какво имам в предвид: Ще намери някой за разкрой плюс кантиране и явно ще си го сглоби сам. Тогава ще плати само този труд за тези две услуги.
 
Подложната плоча от евротрейдинг пристига с цвят и за нея съответно има кант. Този тип материал се използва предимно за шкафове за мазета,гаражи и работилници .
А относно въпроса май никой несхвана замисъла нека променя условието за по добра разбираемост .
Ако материала ви е бяло пдч -2бр -180лв или материала ви е на егер 1344 2бр-687лв при едното имаш труд 180 а при другото 687 ли .
Правилно ли съм разбрал формулата ви ?
 
Ако материала ви е бяло пдч -2бр -180лв или материала ви е на егер 1344 2бр-687лв при едното имаш труд 180 а при другото 687 ли .
Правилно ли съм разбрал формулата ви ?

Това бяхме го разисквали напред в темата. Цената х2 се смята с най-обикновените материали.
 
Back
Горе