• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Образуване на крайна цена на дадена мебел

А как калкулирате изработката на проекта за поръчковите мебели?
 
Ами не е точно така.Мебели по поръчка е за хора, които не искат стандартните от магазина.А колкото до по евтиния обков,там се гони цена, отново по желание на клиента.
По принцип си мисля , че не си вникнал съвсем в написаното , но не ми се влиза в излишен спор (макар , че имам нужда да натрупам брой мнения) . Темата е за ценообразуване , въпросителните са много , а отговор еднозначен няма . В крайна сметка всеки сам определя колко струва един час от живота му .
 
А как калкулирате изработката на проекта за поръчковите мебели?
Какво точно имаш предвид ?
 
Амиии.... представете си, че пристига потенциален клиент, който иска мебели по поръчка- индивидуални за неговоло жилище. Той носи само някакви "Драски" и "Шарки" на мечтаните или въображаеми от него мебели. Вие или Ваш служител трябва да разбере щенията на клиента и от неговите описания и рисунки да създаде визуален модел и в най-добрия случай и работни чертежи и спецификации за изработка, доставка и монтаж на желаното от клиента. Това би могло да отнеме от няколко минути, до няколко дена за опитен специалист. А няма гаранция, че потенциалния клиент ще Ви възложи поръчката... Как процедирате и как калкулирате отделеното време за конкретния проект на конструктора-създател на уникалните мебели?
 
Абсолютно си прав но всичко е въпрос на професионален подход към клиента, ако е супер несигурен предпочитам да го ориентирам приблизително в цените и ако нещата се препокриват може да започнем да си губим времето. Така или иначе пари за проекти не взимам освен във случаите когато клиента не започне да хитрува.
 
Предполагам , че няма човек занимаващ се с мебели по поръчка да не си е изгубил времето покрай някой "сериозен" клиент поне веднъж , а най - гадно е да ти откраднат и идеята , но това все пак си е част от играта.
 
Колко линейни метра е тази кухня .Смятате ли презастъпването на ъглите.
 

Прикачени файлове

  • Ap5_plan.pdf
    52.6 KB · Прегледи: 49
Презастъпването не трябва да го смяташ. Два пъти ще вземеш пари за едно и също нещо.
 
Какво презастъпване? Мериш по стената и няма да сгрешиш .Няма как да вземеш два пъти за едно и също.
 
Мериш по стената и няма да сгрешиш

Като мери по стената се получава застъпване на шкафовете отляво и отдясно в този случай. Мери ги по стената, а от тези в средата вади от двете страни по 60 см.
 
Back
Горе