• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Размери на вратите при ъглови шкафове

  • Автор на темата Malone
  • Започната на
Не знам защо не мога да редактирам предния си пост, не исках да пиша нов.
Има и друг проблем с вратите на шкафа.
Явно трябва да са някакви особени панти, за "вътрешни" врати, които после да изхвърлят вратата навън, защото така, ако вратите са "външни", краищата на вратите ми променят габаритите на шкафа. Най малкото ще закриват челото на страницата на съседните шкафове, което е нежелано. Вижте илюстрацията, това е ъгловият шкаф и съседният, гледани от горе. Вижда се как не мога да вместя ъгловият до дъното, тъй като дясната врата опира във вратата на шкафа отдясно на ъгловия.
Ще се ходи утре до склада на Hettich, то е ясно. Трябва да опиша ситуацията и да видя какви панти има.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Ами няма да се получи така. Смяташ че ще ти се застъпят вратите, защото си го начертал само с линии. Начертай си и дебелините на плоскостите за да си го представиш как ще се получи и ще видиш че няма да има проблеми. Ако не можеш на компютъра пробвай се на ръка на един лист.
 
Пантите, които трябва да използваш са + 30 градуса и + 45 градуса. Вратите трябва да ти се получат по следния начин.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Не YorGo, не съм го чертал само с линии. Всъщност това е изображение от софтуера.
Оставаш с впечатление, че са само линии, защото това е изглед отгоре, това е тавана на секцията. Той е стъпал върху страниците и те са под него. Ти виждаш само ръба на тавана. Виж моля те илюстрацията по-долу. Дано е по-ясно, сега съм добавил известна прозрачност към изображението.
Избрах този вариант, като си мисля, че е по сигурен. Върху таванът ще има шкаф, достатъчно пълен, а и на дъното [под страниците] все ще има нещо да тежи.
И предположих, че ще е по-добре страниците да носят тежестта разпределена равномерно, отколкото товара да се носи от зоните на минификсовете и диблите.
На едни стари секции имам изкъртени дъна, жена ми няма спиране в тъпкането на шкафове.
Ако смяташ обаче, че варианта с таван и дъно меду страниците ще реши проблема с габаритите, ще променя проекта на ъгловия гардероб.
Варианта на vision of life също ми допада, но и той предполага таван и под между страниците, а не върху тях.
Или таван и под върху страниците, но вратите да влизат под тавана и над пода, а не да ги покриват с по два милиметра отстъп отгоре и отдолу.
И ако вкарам вратите изцяло вътре, няма да се връзва с дизайна на останалите части от секцията. Ще рече, че е по удачен варианта таван и под между страниците.
Само не знам... не "зеят" ли много тези разстояния между челните ръбове на вратата и страниците. Далеч са от 2-3 милиметра, но ако това е единственият вариант, така ще бъде.
Vision of life, при илюстрираният от тебе вариант, кой спира вратата при затваряне при условие, че ще са две врати с 2 милиметра между тях?
Ограничители ли се слагат на пода и тавана?
Или ще трябва да ги спират пода и дъното, което ще рече, че те са между страниците.
Явно само такъв е варианта.
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
значи на шаблона се вижда как се мерят ъглите.колега е обяснил и по долу как става.тия градуси важат не само за блум.а ти ако работиш с хетих то ти препоръчвам програмата .тя е аутокадска среда+конструктор на шкафове от имос+каталог на обкова на хетих.става за прости шкафове,дава им чертежите на детайлите,слага и лесно обкова,има и спецификация на всичко.не помня дали имаше ъглови шкафове, но за другите ще ги правиш по лесно и по добре с нея,отколкото ръчно с про100.а ние ще помагаме в обучението.
 
Свалям я, goroberto, благодаря.
Какво ще рече "аутокадска среда"? Трябва ли да инсталирам Autocad за да я подкарам или имаш предвид интерфейса и.
Не е проблем, но да почвам да търся и актуална версия на Autocad.
 
аутокадска среда имам предвид че всичкото това работи в аутокад - програмата селекшън е аутокад базирана, тоест тя си има свой си аутокад.не е необходимо да сваляш и инсталираш друг аутокад, ако имаш то той няма да й пречи.работиш във формат dwg , а не в някакъв друг както е при програмите на блум и грас примерно.кракването е с рег файла, програмата работи триално мисля че 90 дни бяха или като пуснеш рег файла получаваш нови 90 дни и така през 90 дена с рег файла си добавяш нови 90 дена и така докогато си искаш. говоря ти примерно, щото не помня вече колко и какво беше, нямам я инсталирана при мен в момента.имаше и ехе файл, който кракваше прогрмата - виж там кой файл - рег файла или ехе файла трябва да смениш че не помня кой вариант е даден.ако ти хареса ще я инсталирам на виртуалната машина и ще ти помагам в изучаването.така че другата седмица ако искаш ще помагам, че сега малко ще ходя на почивка.
виж и й
накратко се състои от дизайнер - бърз модул за правене на шкафове - въвеждаш габарити,после посочваш зона и там слагаш чекмеджета, рафтове или вътр.страници - запълваш зоната с детайли.като имаш и плъзгащи врати, и офис и кухненска мебел.после програмата само ти посочва от каталога на хетих кое е подходящо да избереш като обков, после влизаш в аутокада и си редиш шкафовете един до друг като може да създаваш и стаи -има инструменти за създаване на помещения с врати и прозорци, получаваш чертежи на детайлите,спецификация на това, което трябва да закупиш или поръчаш от хетих и въобще лесно и приятно се работи с програмата .има и библиотека с готови шкафове, ама те май бяха създадени с материал с дебелина 19 мм та ще трябва сам да си направиш твои модели и да си направиш библиотеката сам.
 
Последна промяна:
Ще стане работата, днес бях в Салекс [Hettich], но при всички случаи ще е както вие ми посочихте. Тавана и пода между страниците, и панти за открит кант, вратите вътре, без да покриват кантовете.
Тъй като двете врати ще са с различен цвят, ще измисля някакво дизайнерско решение с кантирането. Половината ширина на тавана и пода светла, половината тъмна, съобразно вратата, която е под и над тях.
Ако няма панти точно с такъв ъгъл, продават монтажни "клинове" за страниците, пак на Hettich, за корекция на ъгъла който е нужен.
 
Горния и долния плот могат да са отгоре и отдолу, да не са вътрешни. Врата ще опира в рафтовете ако има такива или може да се сложи някакъв стопер.
 
При леки корекции на размерите ще получиш точни ъгли
 

Прикачени файлове

  • ШКАФ ЪГЛОВ.pdf
    33 KB · Прегледи: 23
Back
Горе