• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Размери на вратите при ъглови шкафове

  • Автор на темата Malone
  • Започната на
@vision of life
Имаш предвид, че това дали ще имам изнасяне на ръба, както е сега, зависи от вида на пантата, нали?
Ако е с открит кант, а не както е сега, няма да ми пречи, ако правилно те разбирам.
Изпрати ми днес господинът, още докато бях при него, асортимента на ъгловите панти и сега почвам да разглеждам, коя ще стане за моя казус.
.:: EDIT ::.
Ама не vision of life, аз поне не виждам начин пода и тавана да са върху и под страниците, вратите да покриват челата на пода и тавана, и ръба на вратата да не стърчи извън габаритите както е сега. Има вариант да се отрежат пода и тавана по начин, който да го позволи, но ще е играчка по мое мнение. Спомена такъв вариант човека от Hettich, тавана и пода да не са чист трапец, да са подрязани на мястото на вратите, но аз не му обърнах внимание. Не знам дали ще намеря фирма, която да може да ми го направи точно и ще бера ядове.
Такъв вариант ли имаш предвид vision of life?
@pemare
Благодаря много за вариантите, вторият е напълно допустим и най вероятно ще го приложа, за да не си играя с клинове. Третият не, защото този размер [530 мм.] ми е задължителен за да се върже с останалата част от секцията в дясно.
Ето е брошурата за пантите [PDF, 2.94MB], кажете и вие вашето мнение.
 
Последна промяна:
Варианта, които имам предвид е горния или долния плот, а може и двата, както искаш, да са горен и долен съответно, и да покриват самите врати. При този вариант вратите няма как да покриват кантовете на плотовете.
 
Да, разбрах те, вратите под и над плотовете, обаче без покриване на челата им. Със съответни панти.
Моля те, разгледай пантите, редактирах поста си по-горе, и сподели мнение.
Когато, и ако имаш време разбира се. BTW, извинения на всички, че ви отнемам от почивката с моите болежки, но любителска работа е моето... досаждам с може би елементарни въпроси.
 
Трябват ти 115 градуса и 150 градуса с ъглов адаптер 5 градуса. Не знам тези адаптери отделно ли се продават от пантите?
При Hettich определят градусите по-различно.
Определяне на градусите при друга фирма.

Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Последна промяна:
Не си спомням дали са отделно, макар че ги коментирахме. Но не е болка за умиране, не са кой знае колко панти, на които трябват клинове.
Утре ще напиша дали се продават или са в комплект. Да не звъня сега на човека по никое време.
 
Не е проблем вратите да покриват под и тавана. Трябва ти панти за 120 и 150 градуса . За 120 има панта 120 градуса ,за 150 ти трябва панта 135 градуса +клин 15 градуса
 
Днес се чухме с Hettich, изпратих им чертеж и при всички случаи ще има панти за моя ъглов гардероб. Градусите ми са така, както ми ги демонстрира pemare, с малка промяна на линеен размер постигам нормални "стандартни" за панти градуси, а не някакви изсмукани от пръстите ми, както ги бях направил първият път.
Ще стане както вие ми препоръчахте, с таван и под между страниците.

Следващ въпрос.
При една врата или две врати на един шкаф, ОК, за размерите, казахте ми, намалявам габаритния размер по 2 мм. отгоре и отдолу, по 2 мм. в ляво и дясно и още 2 или 3 милиметра [при 2 врати], за луфт между тях. Кантовете не ги споменавам, програмата ми за разкрой отнема после дебелината на канта.
В моят проект нямам две съседни секции с обща страница, всяка секция си е със свои страници от двете страни.
Имам обаче една секция, тази над канапето, която има четири шкафа в горната част, като шкафовете се делят само от по една 18 мм. плоскост.
Въпросът ми е, по същият алгоритъм да смятам вратите или в тези случаи е друг?

Прилагам илюстрация. Всички врати ми се отварят в една посока, така че на една страница ще имам по две панти, от едната страна само.

Габаритниите размери на повърността, която ще използвам да покривам с четирите врати са:
Ширина: 2343 мм.
Височина: 450 мм.

Махам по 2 милиметра от двете страни на габаритния размер - 2339 мм.
Махам три фуги по 2 мм. между вратите - 2333 мм.
Деля този размер на четири и всяка от четирите врати трябва да ми е широка по 583.25 мм. ~ 583 мм.

Височината им трябва да е 446 мм.

Та, верна ли ми е сметката за четири врати, широки 583 мм. и високи 446 мм.?

И да оставям ли по големи фуги между вратите, там където са вътрешните разделителни плоскости?
Пантите ще успяват ли да изхвърлят/изтеглят вратата при отваряне толкова, че да не се опира в съседната?
Трябва да сте регистриран за да виждате прикачените изображения
 
Според мен ще се получи с тези размери, при фуга 2мм. но ще трябва да си махнеш и кантовете. Това не го разбрах: ако всички врати се отварят в една посока, няма как да има на една страница по две врати. Но дори и да има, пантите изхвърлят достатъчно и няма да имаш проблеми.
 
Написал съм по две панти на страница, не врати, може би това те е заблудило. Трите междинни страници на шкафовете ще се покриват [отчасти] от две врати.

Какво имаш предвид YorGo, под това да си махна кантовете, това не го разбрах? Защо да ги махам?
На софтуера ми за ракрой, задавам му за размер на детайла, ширина 583 мм. и височина 446 мм., колкото ми е нужен. Габаритен размер.
В следваща стъпка му посочвам кои страни да бъдат кантирани, може и да не са всичките, може и да не са с еднакви кантове.
В моят случай ще са всичките страни, с еднакъв по дебелина кант. Избирам кант от наличните кантове, които имам в менюто, въвел съм асортимента на фирмата където си поръчвам разкроя.
Да речем 2 мм. ще бъде при мен. И софтуера авоматично ми вади дебелината на избраните кантове от съответния размер.
При експорта на разкроя, графично или във файл, и при тези условия, които съм му задал, "разкройчика" ще получи задача за изрязване на детайл с размери 579 мм. ширина и 442 мм. височина, които обаче след облепянето с канта ще станат 583 x 446.
В тази връзка, не можах да разбера защо е нужно да махам канта.
 
Където имаш панти от двете страни на една плоскост ще сложиш средно рамо, а където пантите са само от едната страна, ще сложиш ниско рамо. Ако имаш вътрешни врати слагаш високо рамо. Вратите се смятат по един и същ начин, независимо дали са на делител или на страница. Правилно си сметнал вратите с фугите. И при по-големи фуги пантите изхвърлят нормално. Също така при по-големите фуги вратите се отдалечават една от друга, говоря за тези на една плоскост.
 
Последна промяна:
Back
Горе