• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Ценова информационна борса за материали за мебели

thesailor

Консултанти
Регистриран
23/6/13
Постове
185
Резултат от реакция
29
Местоположение
Burgas, Bulgaria, Bulgaria
Здравейте колеги, незнам дали правилно кръстих темата, но идеята ми е в нея всеки да споделя и по този начин информира другите с какво работи като марки, материали и т.н., защо не да сподели и цени, а защо не и предиства и недостатаци на изложения тип и вид материал, кое не е опитал, а желае. и т.н.
 
Имам приятел който работи с материали от доволен е а и най-хубавото е, че му ги докарват на място. Мисля и аз да ги тествам :)
 
ами тествай ги и си кажи мнението и впечетленията. а кое по точно мислиш да пробваш - обков или плоскости и производните им?
 
Най-вече материалите, за обкова съм се спрял на блум че били много хубави.
 
За обкова те поздравявам за избора. А какви мебели имаш да правиш?
 
Като за начало трябва да си направя бюро за компютър и спалня а след ремонта на кухнята ще трябва и там да се развихря :) В момента гледам и се чудя с какъв софтуер за изработка на мебели да се захвана. Софтуери много но те да видим кои ще ми допадне явно ще трябва да се тества :)
 
Работя с материали според бюджета на проекта. Това е когато правя нещо за приятели или роднини, защото не си изкарвам хляба с направата на мебели.
В тези случаи най-често позлвам ПДЧ на Габровница. Цената му е сравнително ниска за качеството му, което е значително подобрено в последните 2-3 години.
Цената на плоча 2440х1830 за дървесни видове е около 55лв., основните цветове май бяха до 50лв на плоча. Кантовете варират от 0.13лв до 0.72лв в зависимост от вид и цвят.
Най-често пазарувам от ф-ма Лемез. Просто са на близко и удобно за мен място.
Никога не работя с Кроношпан - нямам в близост фирма където да попръчам плоскостите. Цената не мога да коментирам.
ПДЧ Орма (Турция) - много добро качество за цената си. Купувам го от Роси
Обков: Отново всичко опира до бюджет, но правя компромис само за механизми за чекмеджета. Понякога ползвам с плавно прибиране или от или от
За панти компромиси не правя - ползвам Blum или Hettich.
С половин уста си признавам, че във времето когато си направих първото бюро купих ПДЧ от Практикер (беше назъбено до безобразие), кантирах с олепилен кант с ютията и бях щастлив, че пантите са по 0.20-0.40лв.
Голяма грешка, която установх с времето и коригирах един път завинаги. Но всеки е започнал от някъде.
Идва момента да правя нещо за себе си. Напират мисли, борят се чувства и цифри. Евтино или завинаги, а дали ще го сменим с друго след година, две, а дали този цвят, а.....и така въпрос след въпрос и накрая пак си поръчвам ПДЧ Egger, обков вече споменах.
Когато нещата опират до скъпа кошница за кухненски шкаф - винаги мисля дали това или онова не може да бъде направено с водачи за чекемедже и някое и друго парченце 8 или 16мм материал :-)
Мога да пиша много по темата, но не смятам за необходимо. Когато някой иска инфо за цена, която не фиргурира в нета, а разполагам с нея, както и мнение за съответният материал или обков, винаги съм насреща да отговоря.
 
благодаря колега за изчерпателния отговор. явно макар и непрофесионалист добре се справяш и си в час с нещата
 
  • Харесва ми
Реакции: vtec
здравейте,искам да попитам от къде мога да си закупя малки мостри на пдч и мдф плоскости от интернет
 
Последна промяна направена от Модератор:
незнам къде в интернет се продават мостри на ПДЧ, но по принцип всеки търговец на плоскости и плотове, трябва да има и да предлага мостри на продаваните от него цветове.
 
Back
Горе