• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Образуване на крайна цена на дадена мебел

Под обикновени материали какво разбирате, защото за мен обикновени е всичко което се реже кантира и после сглобява. И пак идваме на момента едната плоча е 340 а другата 90 за изработката кое е по различното.
 
Тогава кажи как ти калкулираш цената?
 
Размери+чертеж/оразмераване на поръчката/разкрой/кантиране/разпробиване/ сглобяване в цеха/транспорт и разнос по етажи/монтаж
И тук идва момента наем/подръжка машини/превозни средства/печалба/и други
Много странно да сравняваш цени на хора , всеки си има критерий за качество на изработка и монтаж
Не може според мен един авентос от H сериите и един амортисьор 60/80N да сравняваш както обясних и с материала
Относно моята сметка занимавам се от 17години и несмятам за редно да си казвам
Показал съм уравнението нека всеки сам си го попълни
Започнал съм от кантиране на ръка до 3-та кантираща с предфрезоване знам как една кухня се прави за 1-2 дни и за една седмица
Но цена по 2 или на линеен метър е малко нереално това се опитвах да споделя , но явно съм разбран погрешно.
Ако смятате че не съм прав моля поправете ме . Аз търпя градивна критика.
 
Подложната плоча от евротрейдинг пристига с цвят и за нея съответно има кант. Този тип материал се използва предимно за шкафове за мазета,гаражи и работилници .
А относно въпроса май никой несхвана замисъла нека променя условието за по добра разбираемост .
Ако материала ви е бяло пдч -2бр -180лв или материала ви е на егер 1344 2бр-687лв при едното имаш труд 180 а при другото 687 ли .
Правилно ли съм разбрал формулата ви ?
Аз точно така го смятам. Защото в момента имам поръчка с цена на плочата от 900лв за брой. Представи си, че без да искам аз или някой работник удари 1 грешен ряз на циркуляра или просто закачи плочата с подрезвача не където и когато трябва.... Какво правим?
А цялото треперене около работата с по-скъпи материали?
Когато работиш с по-скъпи материали, всичко се случва по-бавно и по-внимателно.
Точно за това и си смятам труда по същия начин, както и при работа с по-евтини плочи. Или поне към момента това правя. За мен това има логика.

Ти как пресмяташ твоя труд плюс всички съпътстващи други разходи?


Това бяхме го разисквали напред в темата. Цената х2 се смята с най-обикновените материали.
А как преценяваш, кога цената на материала е достатъчно висока, за да спреш да умножаваш х2 и примерно да намалиш коефициента? Питам просто за отправни точни.
 
Вземаш за отправна точка плоскостите с цени около 130 лв. примерно.

Аз го смятам грубо, само за да кажа ориентировъчна цена на клиента.
После го смятам вече с точност.
 
Правилно ли съм разбрал формулата ви ?
Материала х2-2,5 а обкова х1,2-1,5 канта х2-2,5 е от панти век при малките занаятчии. . Няма обикновени матирали. Бялото ПДЧ е на цена в момента на Егер 116,50лв. преди беше 60лв. Цената е определяща в зависимост от марката на материала. Разбира се , че при по евтин матирал коефициента си го определя дадения производител спрямо личните си производствени разходи.
 
Почваме да говорим на един език.
Относно отговора на колегата arakov заложи си грешка ама това което си написал е грубо. Клиента трябва да плаща вашите грешки ? По рентабилно ще ти е да даваш разкрой кантиране и разпробиване на външни фирми те не залагат грешка просто си я плащат. Така ще си още по конкурентен на пазара.
Много неща се правят от панти века но въпроса е правилно ли е ?
 
Забравих да кажа, че колегата, който каза, че съм работил евтино по принцип прави по-прости неща с по-евтини материали. И да, след като сметнах нещата се оказва, че той наистина взима повече пари при по-евтините материали. За по-скъпи неща не сме говорили, защото той просто не ги прави.

Благодаря ви за отговорите. Скоро ще седна да помисля дали наистина не трябва да си коригирам малко сметките при по-скъпите материали.

Между другото един друг колега също сподели неговия начин на смятане, а именно х1.8, за физическо лице и х2 за юридическо, но това пак би повдигнало въпроса с по-скъпите материали и обков.
 
Много неща се правят от панти века но въпроса е правилно ли е ?
Дали е правилно.... знам ли! Аз също се чудя. Преди ми сменяха задните накладки на спирачките на колата за 20лв, сега на по новия модел за 60лв. Трябвало да се използва компютър и било по сложно...!!!! Същото е и за по скъпа кола, искат повече пара. Е в мебелировката!!!! ако някой ползва все още молив може и за 1:1 да го произвежда, но все пак клиента държи на визуализация с прецизни форми, които се постигат с прецизни машини на прецизни цени с прецизни компютри и софтуер . Това с цената може би ще се по-третя, но всичко зависи от регион, клиенти, услуга и материал. Както е подредбата в магазина, на единия рафт е евтиното на другия качественото. Важното е, че качествено с подложка трудно се постига. Това с подложката е подвеждащо!!!! като все едно( ще ме прощавате за израза ) да направя от пра...я боя.:338:
 
Последна промяна:
Най бързата сметка е плочите х 3 като това включва доставка и монтаж. Разбира се ако са по 350 лв броя тази сметка не е много вярна,ако става въпрос за кухня изчисленията са по сложни а цената на линеен метър е само за проверка.
 
Back
Горе