• Добре дошли на страниците на mebelistite.com! Приятно сърфиранe!
  • Sys.Admin - компютри, лаптопи, принтери, сервиз

Стандарти в Мебелното производство

То всеки може да го направи с произволни размери и конструкция!Въпроса е как трябва да бъде - за това е Стандарта!Кухненси шкафове долен ред с такива размери трябва да са, горен ред с такива, гардеробите са с еди какви си размери, кухн.маса също има стандартни размери и въобще всичко!тези размери са взети след много проучвания и са оптимални - т.е. най добрите за човека.Пътищата се правят по некви норми, машините, тв също има стандарти, помещенията имат стандартна височина, кухн.уреди съшо, кис.мляко ако щеш и то... и т.н.
Всеки техн.специалист ги знае тия неща.
 
Даже и да има стандарти, ние работи поръчкови мебели, а при тях е важен клиета и всичко се прави по неговите виждания.
 
Тука говориме има ли стандарти.Има.Че го правиш каквото иска клиента е друго.За любо ганев волейболиста са правени в една фирма,в която съм работил,доста високи врати-това е нестандартно.Това като пример просто за стандарт и нестандарт.И въобще няма смисъл да пишеме повече тука.Не си задължен при мебели да спазваш стандарта.
 
Въпроса е как трябва да бъде - за това е Стандарта!Кухненси шкафове долен ред с такива размери трябва да са, горен ред с такива, гардеробите са с еди какви си размери
Добре,да пробваме по друг начин.Дай стандарт за горен ред кухненски шкафове.Дай стандарт за тв шкаф.Дай стандарт за гардероб.
Пак ще се потретя,има неща,които не могат да бъдат променяни,тоест както казваш,си имат стандартен размер.Толкова,всичко друго е или както ти го правиш и си свикнал или както ти каже клиента.Ако откажеш(заради стандарта)има други майстори.
 
Последна промяна:
опираше в основата на миялната.
И как трябва да е стандарта за да не опира вратичката на миялната в цокъла. Извадете го този стандарт.
Автоматично сливане на постове:

Пак казвам. Стандарти имаше в панелното строителство през комунизма. Там бяха създадени от изпълкома. Тъй като се строеше главоломно и бързо. Ползваха се всички заводи и цехове за всякакъв вид дейност в стройтелството. Бяха направени модели с размери по които трябваше да се изработват поръчките за шкафове, гардероби, врати,прозорци мокети и балатуми. Това един вид беше стандарта; някой направил и друг казал. А и думата стандарт означава именно това да се прави нещо по образец. можете да проверите в тълковния речник.
1. Типово изделие, служещо за образец на други, които трябва да му съответстват по качества, вид и др.; еталон.
2. Държавен документ, който определя изискванията към стоките, изделията и др. Държавен стандарт.
Та имам и друго питане към тези с стандартите. Е как един магазин не пусна една готова кухня по вашия стандарт . Всички знаят размерите на панелките защото са масовки и хората от стандартните мебели все не им стават.
Уикипедия
Стандартът
е , създаден чрез консенсус или одобрен от признат орган за стандартизация, който определя за общо и повтарящо се прилагане правила, насоки или характеристики за дейности или техните резултати, за да се постигне оптимален ред в дадена съвкупност от обстоятелства. Дизайнерските мебели нямат нищо общо със стандартните. А стандартите не ги знам. Знам само,че се произвежда според механизмите който са водещ фактор в мебелната индустрия.
 
Последна промяна:
Малко тълкуваме като дявол Евангелие ! Става въпрос за стандарти в мебелното производство , което по никакъв начин не означава да правим еднакви мебели по стандартизация от изпълком и ако не ги спазваме да ходиме в лагер . Това че нещо е дизайнерско и е нестандартно като изпълнение(форми , материали и т.н.) , не означава , че не покрива стандарт . Една маса , за да ти е удобно да се храниш на нея си има определена височина , както си има за легло , стол и т.н. Дръжки има малки и големи , стандартното е , че са кратни на 32 ,
Водачи има ролкови , съчмени, скрит монтаж , метабокс , тандембокс , но при всички видове си има междуосие кратно на 32 бил то 128 или 224 . В крайна сметка , щом модераторите са убедени , че такова животно нЕма да изтрият тема и да се приключва , че ставаме за смях. Вместо да поднесем информация , която може да е полезна на някой си мерим разбиранията .
 
И как трябва да е стандарта за да не опира вратичката на миялната в цокъла. Извадете го този стандарт.
Ами долния ред трябва да е 85 см, както е описано в инструкцията за монтаж на миялните. Това е стойност, която емпирично се е доказала като най-удобна при средния ръст на хората. На 2 метров наистина няма да му е удобно да се гърби, но това е прието от производителите на бяла техника. Иначе трябваше да правят машини по поръчка...
В моя случай, с 90 см височина на долния ред, когато опрях миялната до плота, в долната част остана да стърчи много от лицевата плоскост (нали миялната е за вграждане), и при отваряне на миялната, лицето се извива назад и опира в корпуса на машината. Нещата се разрешиха, като над миялната направих една рамка от алуминиеви профили, които завих за плота и опрях тавана на миялната в тях - така хем миялната влезе в стандарта за височина, хем запазих добрия и "лъскав" вид при отваряне на вратата.
 
Значи си направил "стандартни" шкафове,но миялната не се отваря.И за да ти се получат нещата си избягал от прословутият "стандарт"?Само да вметна още нещо.Нали не си мислите,че ако правите на 720мм/280мм горен ред на кухненски шкафове,например,това е всеобщо приетият "стандарт" в България?Аз съм сменил доста фирми,и всяка работи по-различен начин.И това е за един град,какво остава за цялата страна?И за да сте доволни всички,всеки да си намери оптималния и удобен вариант за него и да работи по този начин.Но да не натяква на всички,че това е "стандарта" за стараната.А как ще намерите правилния за вас начин?Ами питате тук,всеки от нас ще си изкаже мнението и след това вие сте на ход.Смятам,че изчерпахме всичко по темата.Поздрави
 
В моя случай, с 90 см височина на долния ред, когато опрях миялната до плота,
В твоя случай сте доста далеч от монтажа на миялни. Не се повдига миялната ,а се подлага отгоре.
В крайна сметка , щом модераторите са убедени
Убеден съм по простата причина че думата стандарт означава нещо по шаблон което няма право да се нарушава размера и формата.Длъжен си да го произвеждаш по този начин. Какъв е стандарта за горен ред? Българския от времето на комунизма е 280 мм. Значи всеки който прави горен ред по-голям от 280мм е извън стандарта или ще кажете ,че и 300мм е стандарт ,а и 320мм е стандарт. Е то тогава всичко е по стандарт през 5 мм. Аз като ви слушам повечето работят по друг стандарт може би италианския или чешкия що пък не и Английския.
да изтрият тема и да се приключва
За що трябва да се трие темата!!! Това е спор,а в спора се ражда истината.
В момента леглата се правят много по ниски от стандарта и доста по-високи от стандарта които се правеха през комунизма. Но зависи кой стандарт гледаме. Стандарта на високата класа и ли стандарта на елегантността. В 5 звездните хотели стандарта е по различен като обзавеждане и изисквания за спални както и "стандартни" секции и тн. просто стандарта е никъде. Стандарта е на някой в главата който няма поглед върху нещата и спазва нещо по което явно няма виждане и произвежда всичко по калъп. След като има повече от един стандартен размер то тогава стандарта се губи. Има си фирмен стандарт по който върви всяка поръчка и е политика на фирмата. Другата фирма си има друг стандарт по която изпълнява поръчките но съвкупност двете взети заедно може и да нямат нищо общо както по размери така и по дизайн.
Автоматично сливане на постове:

П.П. Едно време когато имаше стандарти в мебелното производство бяха заложени за една печка една пералня един хладилник по късен етап извадиха и за абсорбатора. Сега уреди хиляди и различни, за това казвам ,че се произвежда според уредите и механизмите.:a0261:
 
Последна промяна:
Back
Горе